15.08.2018, kello 10.47

Saksan ja Norjan kaapelihanke etenee

EU:lta 100 miljoonaa euroa Nordlinkille

Euroopan investointipankki (EIB) on laskenut liikkeelle 100 miljoonan euron joukkovelkakirjalainan, jolla tuetaan Saksan ja Norjan välistä merikaapelihanketta, Nordlinkiä.

Kokonaiskapasiteetiltaan 1,4 GW:n Nordlinkiä kehittävät yhteistyössä Norjan kantaverkkoyhtiö Stanett ja saksalainen DC Nordseekabel, jonka omistavat puoliksi kantaverkkoyhtiö TenneT ja valtio-omisteinen investointipankki KfW.

Maiden sähkömarkkinat yhdistävästä merikaapelista tulee 624 km pitkä ja sen odotetaan parantavan ja monipuolistavan sähkön hankintaa ja tarjontaa kummassakin maassa.

Energiaunionista vastaava komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič sanoo modernin energiainfrastruktuurin edellyttävän investointeja maiden välisiin siirtoyhteyksiin, erityisesti uusiutuvilla tuotetun sähkön joustavaan siirtoon.

- Se on olennainen osa energiaturvallisuuttamme ja ilmastotoimiamme. Tämä fiksu yhdistelmä uusiutuvilla tuotettua sähköä – aurinko ja tuuli Saksassa ja vesi Norjassa – leimaa vahvaa sitoutumistamme tuoda puhdas sähkö miljoonien ihmisten ulottuville, Šefčovič hehkutti.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Tenne T 

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit