04.06.2018, kello 14.17

Tuulisähkön suuria vaihteluita tasaamaan

EU:n suurin sähkövarasto verkkoon

Uusi 48 MW sähkövarasto on liitetty verkkoon Saksassa. Varaston toimittaja, hollantilaisyhtiö Eneco sanoo sähkövaraston olevan EU:n suurin. Se sijaitsee Pohjois-Saksassa, aivan Tanskan vastaisen rajan tuntumassa olevassa Jardelundissa.

Sähkövarasto on nyt valmis syöttämään varasähköä verkkoon. Sitä tarvitaan erityisesti Pohjois-Saksassa, jossa tuulivoiman tuotanto vaihtelee rajusti. Vain kahdeksassa kuukaudessa pystytetty sähkövarasto osallistuu nyt huutokauppaan, jota käydään ensisijaisesta reservikapasiteetista.

Sähkövarasto koostuu noin 10 000 litiumpatterista, joiden kapasiteetti riittää toimittamaan sähköä yli 5 000 saksalaiskotitaloudelle 24 tunnin ajaksi.

Varastolaitteiston kehittäjä sanoo nyt tutkivansa mahdollisuutta liittää paikalliset tuulivoimalat sähkövarastoon, mikä sallisi tilapäisen varastoinnin tulivoiman ylituotantotapauksissa.

Lähde: energylivenews.com

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Eneco

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit

Paljonkin on vähän

EU:n suurin sähkövarasto on olemattoman pieni todelliseen tarpeeseen. Tuulisähkön heikkous tasaisessa sähköntuotannossa on mitä suurin ongelma. Säätövoimaa tulisi saada lisää. Paras säätövoima tällähetkellä on vesivoima altaineen.

- la kesäk. 09 09:44:45 2018