11.11.2014, kello 16.00

Pohjoisin sähköautojen latauspiste

Latausta akkuihin Leviltä

Hullun Poron latauspiste on Suomen pohjoisin sähköautojen latausasema. Se kuuluu Fortumin Charge & Drive –verkostoon.

Hullun Poron sähköautojen latauspiste Levillä on rakennettu Fortumin ja Plugit Finlandin yhteistyönä. Tähän asti pohjoisin Fortumin rakentaman latauspiste on Oulussa. Levin pikalatauspiste soveltuu sekä japanilaisten että eurooppalaisten ladattavien ajoneuvojen nopeaan lataamiseen. Levin asemalla ajoneuvon akuston saa pikalatauksella 80-prosenttisesti täyteen noin puolessa tunnissa.

Charge & Drive –latausverkkoon kuuluvia pisteitä on rakennettu Suomeen, Norjaan ja Ruotsiin. Suomessa ketjuun kuuluvia latausasemia on 30 kappaletta, joista reilut puolet on pikalatauspisteitä. Vuoden 2015 keväällä pitäisi pohjoismaisessa Charge & Drive –verkossa olla jo lähes 500 latauspistettä.

Charge & Drive –konsepti tarjoaa sähköautoilijoille nopean ja varman tavan ladata sähköautonsa. Fortum huolehtii asiakkaidensa latauspisteiden asentamisesta, sähköstä, ylläpidosta ja häiriöpalveluista. Latauspisteiden omistajille hallintajärjestelmä tarjoaa operaattoripalvelut pilvipalveluna. Tämä mahdollistaa mm. etähallinnan, käyttäjätunnistuksen sekä maksutoiminnot.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit