18.03.2015, kello 15.23

Valtiovarainministeri Antti Rinne:

Metsähakkeen tuki — hyvä kompromissi

Metsähakkeen tukipäätös oli hyvä kompromissi. Järeä kuitupuu on parempi jalostaa mahdollisimman pitkälle. Samalla sähköntuotantoon käytettävän puuhakkeen tukea nostettiin. Näin toteaa valtiovarainministeri Antti Rinne.

Rinne muistuttaa, että sähköntuotantoon käytettävän metsähakkeen tuki on nyt tehtyjen päätösten perusteella vuonna 2016 suurempi kuin vuonna 2014.

— Puu on suomalaisten keskeinen uusiutuva luonnonvara. Mitä korkeampi on puun jalostusaste, sitä enemmän siitä on hyötyä kansantalouden kehittämisen ja työllisyyden kannalta, Rinne sanoo.  

Antti Rinne haluaa olla avoin kaikille ratkaisuille, jotka lisäävät kokonaisenergian ja sähkön tuotannon omavaraisuutta. Rinteen mielestä on huolehdittava siitä, että Suomeen tehdään riittävä määrä investointeja sekä sähkön että lämmön tuotantoon.

— Markkinoilta poistuvan sähköntuotantokapasiteetin korvaaminen kotimaisella tuotannolla on tärkeä tavoite.

Rinteen avoin suhtautuminen omavaraisuuden kasvattamiseen näkyy myös siinä, että hän on valmis hyväksymään vesivoiman lisärakentamisen jo valjastetuissa joissa.

Prosessiteollisuuden etu painaa

Kysymykseen energiantuotannon tuista Antti Rinne vastaa, että tuet vääristävät usein kilpailua. Hänestä tukia käytettäessä tavoitteena tulisi olla yhtenäiset säännöt EU:n alueella.

— Tämä on vaikea tavoite toteutettavaksi, Rinne sanoo, mutta viittaa komission helmikuun lopulla julkistamaan strategiaan energiaunionista, joka voisi olla työrukkanen tässäkin asiassa.

Laajempi Antti Rinteen haastattelu on julkaistu Energiauutisten painetussa versiossa 2/2015. Energiauutisten painetun lehden voi tilata täältä.

Kuva: Lehtikuva Oy

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit