23.05.2018, kello 14.00

Rakenteilla Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyntiyhtiö

Uusi yhtiö aloittaa

Suomeen on syntymässä uusi sähkönmyyntiyhtiö. Maan neljänneksi suurin myyntiyhtiö syntyy, kun Savon Voima, Jyväskylän Energia, Kuopion Energia ja Lappeenrannan Energia pistävät hynttyyt yhteen.

Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyntiyhtiön syntyy, kun neljä alueellista yhtiötä yhdistää voimansa.

Kun neljä sähkönmyyntiyhtiötä yhdistää myyntitoimintonsa, on uuden yhtiön salkussa noin 250 000 asiakasta. Savon Voima, Jyväskylän Energia, Kuopion Energia ja Lappeenrannan Energia tavoittelevat myynnin yhdistämisellä nykyistä vahvempaa asemaa kotimaan muuttuvilla sähkömarkkinoilla. Mukaan lähtevät yhtiöt tunnetaan tällä hetkellä hyvin paikallisina toimijoina.

— Uudella yhtiöllä vahvistamme edellytyksiämme tarjota asiakkaille entistä kilpailukykyisempiä ja monipuolisempia palveluja uusien teknologioiden avulla, kertoo uutta yhtiötä valmisteleva projektijohtaja Juha Keski-Karhu.

Sähköenergian lisäksi uuden yhtiön tuotepalettiin kuuluvat aurinkosähköjärjestelmät, kysyntäjousto- ja salkunhallintapalvelut, sähköisen liikenteen palvelut sekä erilaiset digitaaliset palvelut.

Vanhoilla ehdoilla uuteen yhtiöön

Nykyisten sähkönmyyntiyhtiöiden asiakkaat siirtyvät uuden yhtiön asiakkaiksi vanhoina asiakkaina — sähköenergian toimitukset jatkuvat entisin ehdoin. Uusi yhtiö on suurempi ja sillä on leveämmät hartiat. Se pystyy pitämään kilpailutilanteessa sähköenergian hinnan edullisena. Samalla asiakkaille voidaan tarjota aikaisempaa monipuolisempia tuotteita ja palveluita.

Osakkuusyhtiöiden toimitusjohtajat Arto Sutinen (Savon Voima Oyj), Tuomo Kantola (Jyväskylän Energia Oy), Esa Lindholm (Kuopion Energia Oy) ja Reijo Kolehmainen (Lappeenrannan Energia Oy) tiedostavat kilpailun sähkömarkkinoilla kiristyvän edelleen.

— Tuotteiden ja palveluiden odotetaan kehittyvän jatkuvasti. Kun yhdistämme voimavaramme, voimme tarjota aikaisempaa parempia mobiilipalveluja, energiaan liittyviä lisäpalveluita sekä laajempia asiakasetuja.

Päätöksiä kevään aikana

Uuden yhtiön perustamiseen liittyviä päätöksiä käsitellään osakasyhtiöiden hallituksissa toukokuun lopussa. Sähkönmyynnin eriyttäminen uuteen yhtiöön ei vaikuta yhtiöiden muihin liiketoimintoihin.

— Jokaisen neljän yhtiön sähköntuotanto, sähkönsiirto, kaukolämpö-, kaasu- ja vesiliiketoiminta jatkuvat ennallaan, Keski-Karhu selventää.

Uuden sähkönmyyntiyhtiön olisi tarkoitus aloittaa toimintansa loppuvuoden aikana.

teksti Petri Sallinen / kuva Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit