22.08.2018, kello 10.52

Britannian vähittäismarkkinoilla

Uusiutuva energia nyt edullisinta

Uusiutuva energia on tällä hetkellä halvinta Britannian vähittäismarkkinoilla. Hintavertailuja tarjoavan uSwitchin mukaan edullisimmat ekotariffit voivat säästää kotitaloudelle noin 300 euroa vuodessa kuuden suurimman energiayhtiön keskiarvotariffiin verrattuna.

Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna säästö olisi nyt 40 euroa suurempi. Edullisin vihreän energian (sähkö + kaasu) tariffi on nyt noin 960 euroa vuodessa, suunnilleen 310 euroa halvempi kuin kuuden suurimman energiayhtiön keskimääräinen kiinteä tariffi.

Hintavertailu osoittaa myös, että uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä ja biokaasua tarjotaan aiempaa enemmän ja että tarjoajien määrä on lisääntynyt. Vihreän sähkön tariffien määrä markkinoilla on kivunnut 57:ään, missä on kasvua 21 edellisestä vuodesta.

Entistä helpommin saatavilla oleva huokeampi uusiutuva sähkö ja biokaasu ovat johtaneet kilpailukykyisempiin ja vaihtelevampiin toimitussopimuksiin. Energia-alan tutkimuksen mukaan noin 38 prosenttia kotitalouksista harkitsee nyt energiasopimuksen kilpailuttamista, kun vuosi sitten vain kymmenes harkitsi sitä.

- Vihreän energian tariffit ovat osoitus siitä, että ympäristöystävälliset sopimukset eivät enää ole kallista luksusta niille, joilla on varaa maksaa periaatteidensa puolesta, energia-asiantuntija Shona Eyre uSwitch.comista sanoo.

- Yksittäiset valinnat ovat pieniä, mutta niiden yhteisvaikutukset ovat suuria – niin ympäristöllisesti kuin taloudellisesti, Eyre lisää.

Lähde: Energy Live News

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit