05.05.2020, kello 10.24

Kantaverkkoyhtiö Amprion

Haussa liittovaltion siunaus yhteydelle

Saksalainen kantaverkkoyhtiö Amprion on toimittanut suunnitelmat 2 GW:n sähkönsiirtoyhteydestä, jonka tarkoituksena on tuoda pohjoisen Saksan tuulisähköä läntiseen ja eteläiseen Saksaan.

Amprion on yksi Saksan neljästä kantaverkkoyhtiöistä. Sen hakemus koskee tässä vaiheessa vasta suunnittelulupaa A-Nord -yhteydelle, jolla siirrettäisiin ennen kaikkea Pohjois-Saksan merialueilla tuotettavaa sähköä Etelä-Saksan tarpeisiin.

Liittovaltion verkkovirasto (BNetzA) on ottanut tarkistettavakseen hakemuksen, joka käsittää 50 asiakirjakansiota. Viraston tarkistuksen jälkeen hakemusasiakirjat avataan kesäkuussa julkisen konsultaation arvioitaviksi.

A-Nord -yhteys on tarkoitus toteuttaa maanalaisena kaapelina Emdenin ja Meerbusch-Osterathin välillä. Amprionin aikomuksena on saattaa liittovaltiotason suunnitelmaprosessi päätökseen kuluvan vuoden loppuun mennessä.

- Olemme työskennelleet tähän päivään mennessä lähes 18 kuukautta. Olemme varmoja, että olemme esitelleet hyvän suunnitelman. Nyt odotamme mielenkiinnolla, millaista palautetta saamme kansalaisilta ja muilta sidosryhmiltä, A-Nordin projektijohtaja Klaus Wewering sanoo.

Lähde: renews.BIZ

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Amprion

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit