04.05.2018, kello 10.18

Markkinayhdentyminen erilleen kaupallisesta puolesta

Nord Poolille uusi yritysrakenne

Sähköpörssi Nord Pool rukkaa yritysrakennettaan niin, että markkinoiden yhdistämiseen liittyvät toiminnot erotetaan kaupallisesta sähköpörssitoiminnasta. Asiasta ilmoittivat 3.5. Nord Poolin omistavat Pohjoismaiden ja Baltian kantaverkkoyhtiöt.

Muutos haluttiin tehdä, koska Nord Pool toimii nyt nopeasti kehittyvällä teollisuudenalalla. Kapasiteetin jakamista ja ylikuormituksen hallintaa koskevat verkkosäännöt (CACM) tarjoavat perustan yhden energiamarkkinan toteutukselle koko Euroopassa ja verkkopörssien väliselle kilpailulle.

- Sähköpörssiliiketoiminnan olennaisia tehtäviä ovat asiakkaisiin liittyvät toimet ja markkinoiden yhdentymiseen kuuluvat velvoitteet. Valmistaudumme tulevaisuuteen irrottamalla Nord Poolin MCO-toiminnot ja kaupalliset asiakastoiminnot juridisesti toisistaan, Nord Poolista todetaan.

Kahden uuden juridisen yksikön omistajaksi tulee holdingyhtiö, jolla pyritään mahdollisimman kiinteään ja kustannustehokkaaseen yhteistyöhön. Nord Poolin yleiskokous hyväksyi uuden yritysrakenteen muodollisesti 19. huhtikuuta 2018.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Nord Pool

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit