09.05.2018, kello 09.26

Tänä vuonna 5 miljoonan raja rikki

Sähköajoneuvokanta kasvaa tasaisesti

Kuluvan vuoden loppuun mennessä maailman teillä pyyhältää yli 5 miljoonaa sähköajoneuvoa, kertoo Navigant Researchin tuore raportti. Ja vuoteen 2027 mennessä määrän odotetaan yli kymmenkertaistuvan.

”EV Charging Equipment Market Overview” -raportin mukaan latauspisteiden lisääntyvä määrä kiihdyttää ajoneuvokannan kasvua. Mutta yksin se ei riitä, uusien latauspisteiden pitää olla myös entistä houkuttelevampia ja suorituskykyisempiä. Lisäksi halutaan enemmän autoon välitettävää lataustietoa.

Markkinoilla keskitytään nyt latausnopeuteen, minkä myötä on tulossa ultranopeita latureita. Mutta tärkeitä kehityskohteita ovat myös autojen virtaintegraatio ja latausteknologioiden hallinta, vanhempi tutkimusanalyytikko Scott Shepard Navigant Researchistä sanoo.

Näillä toimilla pyritään lisäksi vähentämään sähköautojen energiakuluja ja saamaan kaupallisille parkkipaikoille lisää latauspisteitä ilman merkittäviä lisäkustannuksia. Tähän on raportin mukaan suuri tarve, koska nykyinen sähköinen henkilöautoliikenne toimii liiaksi kotilatauksien varassa. Siksi tarvitaan lisää paitsi yksittäisiä latauspisteitä varsinkin useiden pisteiden lataamoja, jotka voivat olla joko yksityisesti tai julkisesti omistettuja.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva ja lähde: Metering and Smart Energy

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit

Yksivaiheinen 10A 3kW pihapistoke päivitetään latukseen, siinä ratkaisu.

Suomessa on välillä 23.00-08.00 on enemmän kuin kymmenen GWh käyttämätöntä energiaa tammkluun 15-16-välisenä ja muinakin pakkasöinä kautta talven. Ei tarvitse tukia koko energian tuntidataa, valot sammuvat joka puolella maailmaa yön tullen.

Pikalataus on kuin auton vararengas, välttämätön mm. pitkällä matkalla.
Valtaosa, yli 95% tulee toimeen 3kW tunnissa tapahtuvalla hitaalla latauksella. Akunvaihto tai huippunopeat lataukset ovat kuriositeetti josta palataan aikanaan järjen kasvaessa. Katsokaa Huyndai ja Nissan varustelatureita : 6,8 ja 9 A kotona tapahtuvaa latausta varten. eelläkävijä sekä Ladenundschlafen.com Tervetuloa seuraamaan v.2019 Sonomototors Sion sähköauton latauskäytäntöä.

- la toukok. 19 07:52:11 2018