21.03.2018, kello 10.38

Kilpailukomissaari Vestager tutkii

TenneT:n siirtorajoitukset syyniin

EU:n kilpailuviranomainen tutkii Saksassa toimivan kantaverkko-operaattorin TenneT:n asettamia sähkönsiirtorajoituksia Tanskaan. Tutkimuksella halutaan selvittää, rikkovatko rajoitukset vapaan kilpailun sääntöjä.

Euroopan komissio ilmoitti maanantaina 19. maaliskuuta aloittaneensa virallisen tutkinnan saksalaisessa TenneT:ssä, joka on samannimisen Hollannin valtion omistaman kantaverkkoyrityksen tytäryhtiö.

Kovista ja näkyvistä otteistaan tunnettu EU:n kilpailukomissaari Margrethe Vestager totesi lausunnossaan, että energian on virrattava vapaasti Euroopassa niin, että yhdessä maassa tuulella tuotettu sähkö voi tavoittaa kuluttajan toisessa maassa.

Margrethe Vestager

- Tutkimuksemme TenneT:ssä on osa toimiamme, joilla pyrimme varmistamaan, etteivät kantaverkko-operaattorit rajoita perusteettomasti sähkön kulkua jäsenmaiden välillä – eurooppalaisten energian kuluttajien kustannuksella, tanskalainen Vestager lisäsi lausunnossaan.

Mikäli tutkimus osoittaa kilpailusäännösten rikkomuksia, yhtiötä voidaan syyttää määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä. Lisäksi kyseeseen voivat tulla ei-saksalaisten sähköntuottajien syrjintä ja toiminta energian sisämarkkinoiden vastaisesti.

Komissiosta korostettiin kuitenkin, että tutkinnassa ei tehdä ennalta tuomitsemista vaan että tutkintapäätöstä edelsivät rakentavat neuvottelut TenneT:n kanssa.

Pääkuva: TenneT

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit