06.11.2018, kello 10.35

Lähivuosina jo 7 GW:n kapasiteetti

UK:ssa sähkövarastot kovassa kasvussa

Britanniassa on tällä hetkellä 3,3 GW sähkön varastointikapasiteettia, mutta jo lähivuosina sitä lienee yli kaksi kertaa enemmän. Suunnitelmissa on näet nostaa kapasiteetti jopa 7 GW:iin.

Tavoite käy ilmi Renewable UK:n äskettäin julkaisemista tiedoista, joiden mukaan sähkön varastointikapasiteetin asennussuunnitelmat ovat nousseet vuoden 2012 vaivaisesta 2 MW:sta tämän vuoden 6,87 GW:iin.

Britanniassa toimii tällä kehittyvällä alalla yli 300 yritystä. Uusissa varastointiprojekteissa laitteistojen keskimääräinen kapasiteetti on ollut koko ajan nousussa – kun se esimerkiksi vuonna 2016 oli 10 MW, tänä vuonna se on ollut jo 27 MW.

UK:n olemassa olevaan 3,3 GW varastointikapasiteettiin sisältyy myös vesivoimavarastoja. Samoin sisältyy suunnitteluhyväksynnän saaneelle 5,4 GW:lle, mutta suurin osa siitä (4,8 GW) on patteriperusteista varastointia. Sillä teholla lataisi täyteen 480 000 sähköautoa.

Renewable UK:n uudessa tietokannassa on kattava informaatio lähes 400 sähkön varastointiprojektista. Siellä on myös interaktiivinen kartta, joka näyttää sekä rakenteilla että suunnitteilla olevat projektit, joista järjestö korostaa luonnollisesti sellaisia, jotka ovat aurinko-, tuuli ja vuorovesienergiahankkeiden yhteydessä.

Renewable UK:n johtaja Emma Pinchbeck sanoo, että sähkönvarastointi on olennainen osa muutosta puhtaaseen ja joustavaan sähköjärjestelmään. Siihen sisältyy niin pieniä paikallisia projekteja kuin laajoja kantaverkkoon liittyviä hankkeita.

Lähde: EnergyLiveNews/ RenewableUK

Teksti: Jukka Kortelainen/ Shutterstock

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit