17.01.2014, kello 08.57

Aurinkotalouden professuuri Lappeenrantaan

Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäinen aurinkotalouteen erikoistunut professori on valittu Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon.


Aikaisemmin saksalainen Christian Breyer on työskennellyt Reiner Lemoine Instituutin toimitusjohtajana ja tieteellisenä johtajana. Hän on työskennellut myös Q-Cells-yhtiössä, joka valmistaa aurinkopaneeleista ja aurinkovoimalaitoksia. Professuuri on viisivuotinen.

— Vain aurinkoon perustuva energia turvaa sivilisaatiomme säilymisen. Ainoastaan ekologisen, taloudellisen ja eettisesti kestävän aurinkoenergian avulla voimme varmistua siitä, että fossiilisten ja ydinenergiassa tarvittavien raaka-aineiden hupeneminen, ilmastonmuutoksen vaikutukset ja globaali energiaeriarvoisuus eivät riistäydy hallitsemattomiksi, Breyer toteaa.

— Yliopistomme vahvistaa uuden aurinkotalousprofessuurin myötä toimintojaan. Tavoitteenamme on syvällinen ymmärrys hiilivapaaseen energiajärjestelmään siirtymisestä ja sen taloudellisista, ympäristöllisistä, teknisistä ja kilpailukykyyn vaikuttavista tekijöistä, toteaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston sähkövoimatekniikan professori Jarmo Partanen.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit