16.10.2014, kello 16.29

Kansanedustaja Timo Heinonen, kokoomus:

Kivihiilestä eroon jo vuonna 2025

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen haluaa kivihiilen käytöstä eroon jo vuoteen 2025 mennessä. Tuontienergiasta riippuvuutta pitäisi vähentää nopealla pyrähdyksellä.

Fossiilisen tuontienergian käyttöä pitäisi vähentää nopeammin kuin mihin Suomen viralliset tavoitteet tällä hetkellä tähtäävät. Parlamentaarisen energia- ja ilmastokomitean linjaukset eivät tältä osin riitä kansanedustaja Timo Heinoselle.

— Kokoomuksen tavoite on, että Suomi olisi maailman ensimmäinen hiilineutraali yhteiskunta. Tämä edellyttää kunnianhimoa.

Heinosen mielestä kriteerinä pitäisi olla päästöttömyys ja yhteiskunnan taloudellinen kokonaisetu. Heinonen ratkaisisi asian rakentamalla lisää ydinvoimaa sekä ottamalla käyttöön nykyistä enemmän bioenergiaa ja aurinkoenergiaa.

— Kotimaisen energian käytöllä parannetaan kauppatasetta ja luodaan kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja tulevien vuosikymmenien kuluessa.

Fossiilisen tuontienergian vähentämiseen ja energiaomavaraisuuden tavoitteluun ei ole olemassa yhtä yksittäistä keinoa. Heinosen mielestä hallituksen päätös laskea turpeen verotusta ja nostaa puuhakkeen käytön tukea on hyvä alku.

— Turpeella ja hakkeella voidaan korvata erityisesti kivihiiltä. Öljyä taas voidaan korvata sähköllä ja biopolttonesteillä, maakaasua biokaasulla.

Heinosen mielestä ydinvoimahankkeilla myös edistetään päästöjen vähentämistä.

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit