22.01.2014, kello 13.00

Energia-asennetutkimus 2013

Kotimaista energiaa halutaan lisää

Suomalaiset toivovat lisää kotimaisilla energialähteillä tuotettua sähköä.


Bioenergian, turpeen, tuuli- ja vesivoiman ohella lähes kaikki toivovat lisää myös aurinkoenergiaa, mutta sen kykyyn syrjäyttää perinteisiä tuotantomuotoja ei oikein uskota. Joulukuussa valmistuneen energia-asennetutkimuksen mukaan yli 70 prosenttia suomalaisista uskoo, että puun, turpeen, vesivoiman ja muiden kotimaisten energialähteiden käytön lisääminen parantaisi työllisyyttä.

Turpeen käytön lisäämistä tai nykytasolla pitämistä kannattaa yli puolet vastaajista. Puun ja muun bioenergian käytön lisäämistä toivoisi puolestaan jopa kolme neljästä suomalaisesta. Vesivoimankin lisärakentamista kannattaa 65 prosenttia väestöstä.

Ydinturvaviranomaisiin luotetaan

Enemmistö suomalaisista uskoo, että ydinvoimaa käytetään vielä pitkälle tulevaisuuteen. Ydinvoiman käytön lisäämistä kannattaa enemmän kuin sen vähentämistä. Ydinvoima nähdään tärkeänä keinona ilmastonmuutoksen hillinnässä.

Kansalaiset luottavat suomalaisten ydinturvallisuusviranomaisten toimintaan ja laitoksenhaltijoiden vastuullisuuteen. Vaikka enemmistö suhtautuu epäilevästi käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitukseen, pidetään sijoitusprosessia luotettavana, mikäli vastaavat viranomaiset ja asiantuntijat toteavat sen turvalliseksi.

Tutkimustuloksiin

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit