17.06.2019, kello 10.52

Vuosituotantoa noin 900 GWh

Norjan isoin tuulipuisto aloitti

Norjassa käynnistyi maan suurin maatuulivoimapuisto. Roanin kunnassa sijaitsevan tuulipuiston kapasiteetti on 255 MW ja se koostuu 71 turbiinista, joiden odotetaan tuottavan noin 900 GWh sähköä vuodessa.

Tuulipuiston tuotannosta hyötyy eniten ympärillä oleva Trøndelagin alue. Hanke on tuonut uusia pysyviä työpaikkoja alueelle ja sen uskotaan kasvattavan 20 prosenttia Roanin kunnan vuotuisia tuloja.

Roanin tuulipuisto on ensimmäinen kuuden tuulipuistohankkeen kokonaisuudesta, jota kutsutaan Fosen -projektiksi. Muita kokonaisuuteen kuuluvia hankkeita ovat Harbaksfjelletin, Storheian ja Kvenndalsfjelletin tuulipuistot Trondheimin vuonon pohjoispuolella (yht. 780MW) sekä Geitfjelletin ja Hitra 2:n tuulipuistot Trondheimin vuonon eteläpuolella (yht. 275MW).

Valmistuttuaan Fosenista tulee Euroopan suurin maatuulipuistokokonaisuus, jolla on kapasiteettia 1057 MW. Fosen Vindin omistavat Statkraft (52,1 %), Nordic Wind Power (40 %) ja TrønderEnergi (7,9 %).

Roanin kunnanjohtaja Einar Eian sanoo olevansa tyytyväinen, että Roanin tuulipuisto on nyt täyskäytössä ja että se on tuonut työtä ja muuta aktiviteettia kuntaan. Fosen Vindistä on tullut kunnan suurin vientiyritys.

Lähde: EnergyLiveNews

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Statkraft

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit