01.04.2019, kello 11.05

EDF muuttaa hiilivoimalansa biomassalle

Ranskassakin hiilestä pelletteihin

Ranskan valtiollinen energiayhtiö EDF aikoo muuttaa Cordemaisin 1200 MW:n hiilivoimalaitoksensa pellettipolttoiseksi vuoden 2022 kevääseen mennessä.

Muutoksen ehtona on kuitenkin, että EDF:n on tämän vuoden syksyyn mennessä vakuutettava Ranskan hallitus siitä, että hanke on taloudellisesti ja ympäristöllisesti toteutuskelpoinen. Myös Ranskan kantaverkkoyhtiö RTE:n on näytettävä vihreää valoa hankkeelle jo kuluvan kevään aikana.

Nantesissa sijaitsevan Cordemaisin voimalan käyttöikää aiotaan pidentää sillä, että hiilen tilalle polttoaineeksi vaihdetaan pelletti, jota tehdään pääasiassa ylijäämäpuusta. Mikäli tämä Ecocombust- nimen saanut prosessi osoittautuu onnistuneeksi, aiotaan siitä tehdä vientituote. Kotimaassa sen on tarkoitus turvata ranskalaisten sähkön ja lämmön saantia talvisin.

Pitkän ajan energiasuunnitelmassaan vahvasti ydinvoimaan nojaava Ranska on asettanut tavoitteekseen päästä hiilestä eroon sähköntuotannossa vuoteen 2022 mennessä. Mutta koko energiantuotannon hiilineutraaliustavoite on asetettu vasta vuosisadan puoliväliin, eli vuoteen 2050.

Lähde: Reuters.com
Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: EDF

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit