13.05.2020, kello 09.29

Ennätyksellinen 1. vuosineljännes

USA:n tuulivoima vahvassa vedossa

Yhdysvaltain tuulivoima-ala porskutti kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen vahvassa myötätuulessa. Uutta kapasiteettia nousi ennätykselliset 1 800 MW.

Maan tuulivoimajärjestön AWEA:n mukaan vuoden 2020 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 11 uutta tuulivoimahanketta saatiin päätökseen. Niiden keskimääräisellä tuotolla arvioidaan katettavan noin 560 000 amerikkalaisen kotitalouden sähköntarve.

AWEA:n toimitusjohtaja Tom Kiernan sanoo, että Yhdysvaltain uusiutuvan sähkön suurin lähde tuo työtä ja taloudellista edistystä sekä edullista sähköä kaikkiin yhteisöihin ympäri maan. Sillä aikaa kun työ koronaviruksen aiheuttamien haasteiden lieventämiseksi jatkuu, tuulivoimateollisuus on sitoutunut investoimaan maan talouteen ja pitämään valot päällä miljoonille amerikkalaisille, Kiernan jatkaa.

Verrattuna vuoden 2019 ensimmäiseen neljännekseen asennettiin tuulivoimakapasiteettia tämän vuoden tammikuun alun ja maaliskuun lopun välisenä aikana yli tuplasti enemmän. Samana aikana käynnistettiin myös uusia hankkeita 4 124 MW edestä, mikä merkitsi, että kokonaiskapasiteettia oli rakenteilla 24 690 MW.

Menestyksistä huolimatta AWEA huomauttaa, että koronaviruksen takia alalta on hävinnyt jo monia työpaikkoja. Järjestö myös varoittaa, että pandemia voi jarruttaa tuulivoima-alan kasvua merkittävästi, ellei jopa pysäyttää sitä.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Shutterstock

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit