08.09.2015, kello 13.11

Asta Sihvonen-Punkka valittiin Fingridiin

Raskaan sarjan sähkömarkkinajohtaja

Asta Sihvonen-Punkka on valittu kantaverkkkouyhtiö Fingridin uudeksi sähkömarkkinajohtajaksi. Hän aloittaa työnsä Fingridissä ensi vuoden alussa.

Asta Sihvonen-Punkka on pitkän linjan energia-ammattilainen. Ennen nykyistä Viestintäviraston pääjohtajan pestiä hän työskenteli Energiamarkkinaviraston ylijohtajana ja sitä ennen Kilpailuviraston apulaisjohtajana. Sähkömarkkinajohtajan tehtävää Fingridin perustamisesta asti hoitanut varatoimitusjohtaja Juha Kekkonen jää ensin vuoden maaliskuussa eläkkeelle.

Fingridin sähkömarkkinajohtajan työssä tarvitaan laajaa sähkömarkkinoiden ja EU-lainsäädännön tuntemusta. Sähkömarkkinajohtajan vastuulla on mm. sähkömarkkinoiden tiedonvaihdon kehittäminen. Tähän liittyy uuden keskitetyn tiedonsiirtoratkaisun — ns. dathubin — käyttöönotto. Sähkömarkkinajohtaja on Fingridissä johtoryhmän jäsen, joka raportoi suoraan toimitusjohtajalle.

— Olemme ylpeitä, että yhtiömme sähkömarkkinajohtajaksi saatiin henkilö, jolla on sähkömarkkinaosaamisen lisäksi vahva johtajakokemus ja valmiit verkostot, toteaa Fingrid Oyj:n toimitusjohtaja Jukka Ruusunen.

Kuva: Lehtikuva Oy

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit