12.10.2020, kello 10.31

Singaporelaisen Pavilion Energyn kanssa

Gasum yhteistyöhön LNG:n varastoinnissa

Gasum aikoo ryhtyä nesteytetyn maakaasun eli LNG:n tiimoilta varastointiyhteistyöhön singaporelaisen Pavilion Energy-yhtiön kanssa.


Gasumin Porin LNG-terminaali.


Parivaljakko pyrkii kehittämään LNG:n tarjontaverkoston asiakkailleen Singaporessa ja Pohjois-Euroopassa, johon alueeseen kuuluisivat merkittävät satamakaupungit Amsterdam, Rotterdam ja Antverpen.

Alustavan yhteistyömuistion mukaan sopimuspuolet sopivat hyödyntävänsä toistensa LNG-varastoja ja tarjoavansa tosilleen kapasiteettia keskeisillä toiminta-alueillaan, jotta kumpainenkin voi tyydyttää asiakkaidensa tarpeita ympäri maailman.

Pavilion Energyn toimitusjohtaja Frédéric H. Barnaud sanoo alustavasta yhteistyösopimuksesta, että tarkoituksena on jatkossa täydentää sitä kattamaan myös Välimeren alue, Pohjois-Aasia ja Amerikan mantereet. Barnaudin mukaan yhteistyöverkosto tuo globaaleihin kaupallisiin tarjouksiin alueellista asiantuntemusta ja vauhdittaa LNG:n varastointia.

- Yhteistyötämme alleviivaa pyrkimys rakentaa maailmanlaajuinen kumppanuusverkosto. Asiakkaillemme se tarkoittaa, että tarjoamme heille LNG:tä, missä tahansa he ovatkin. Olemme tyytyväisiä saadessamme Pavilion Energyn kumppaniksemme Kaukoidän laivausasiakkaitamme varten, toteaa puolestaan Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen.

Sitä vasten, että LNG saa entistä enemmän jalansijaa suurten laivojen polttoaineena, tämä kumppanuus yhdistää Pavilion Energyn LNG:n varastointiasiantuntijuuden Kaakkois-Aasiassa Gasumin vastaavan asiantuntijuuteen Luoteis-Euroopassa.

Gasumilla on LNG:n nesteytyslaitos Norjassa sekä LNG-terminaaleja Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Porissa sijaitsee ensimmäinen Suomeen valmistunut nesteytetyn maakaasun terminaali.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Gasum

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit