30.11.2020, kello 10.54

Sai vihreää valoa

Britannian isoin sähkövarastohanke

Skottilainen yritys InterGen on saanut luvan Britannian elinkeinoministeriöltä (BEIS) rakentaa maan suurin sähkövarasto Thames-joen rannalle Essexiin.

Teholtaan 320 MW:n DP World London Gateway -hankkeella on viime kädessä tarkoitus tasapainottaa sähköntarjontaa. Täydessä kapasiteetissaan se voisi toimittaa 1,3 GWh sähköä, millä määrällä pystyttäisiin kattamaan jopa 300 000 kotitalouden sähköntarve kahdeksi tunniksi.

Hankkeen rakennustyöt aloitettaneen vuonna 2022 ja sähkövaraston käynnistyminen nähtäneen kaksi vuotta myöhemmin.

InterGen kaavailee myös toista isoa sähkövarastohanketta, jonka olisi tarkoitus sijoittua Spaldingiin Lincolnshiressa. Se olisi kapasiteetiltaan 175 MW. Yhtiöstä viestitään, että suunnitteluluvat tähän hankkeeseen on jo saatu.

InterGenin toimitusjohtaja Jim Lightfoot sanoo olevansa mielissään, kun yhtiö sai luvan Gateway -hankkeen käynnistämiseen. InterGenin tavoite on toimittaa joustavia sähköratkaisuja, jotka kaikki nojaavat vähähiiliseen tulevaisuuteen, mistä Gateway-hanke on mitä näyttävin osoitus.

- Olemme innostuneita siitä, että organisaationa astumme uuteen kasvuvaiheeseen ja jatkamme kehitystyötä uusilla projekteilla, jotka vievät kohti energiamuutosta, Lightfoot lisää.

Lähde: EnergyLiveNews

Teksti: Jukka Kortelainen/ Piirroskuva: InterGen

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit

Purkuteho?

Vähän kehno tuo vertaus ” Täydessä kapasiteetissaan se voisi toimittaa 1,3 GWh sähköä, millä määrällä pystyttäisiin kattamaan jopa 300 000 kotitalouden sähköntarve kahdeksi tunniksi.” Jos kapasiteetti on 1,3 GWh ja purkuteho tuo jutussa mainittu 320 MW, tuota energiamäärää ei saada kahdessa tunnissa ulos.

Keke - pe jouluk. 11 10:51:58 2020