08.06.2017, kello 14.55

Suomalaisverta Euroopan sähköisen liikenteen edistämiseen

Elias Pöyrystä Eurelectricin luottamuspomo

Virta Ltd:n liiketoimintajohtaja Elias Pöyry on valittu eurooppalaisten energiajärjestöjen kattojärjestön EURELECTRIC:n sähköisen liikenteen ryhmän puheenjohtajaksi. Sähköautoryhmän puheenjohtajana Pöyry edustaa Euroopan energia-alaa sähköisen liikenteen kysymyksissä.

EURELECTRIC:n sähköautoryhmä edistää kestävämmän ja älykkäämmän liikenteen kehitystä. Tehtävänä on erityisesti osallistua yhtenäisen eurooppalaisen lainsäädännön valmisteluun. Järjestö on esimerkiksi antanut suosituksia älykkään sähköauton lataamisen edistämiseksi.

Sähköinen liikenne on energiayhtiöille yksi merkittävimmistä uusien palveluiden ja ratkaisujen ajureista, kun Euroopan energia-ala pyrkii täyttämään sitoumuksensa hiilineutraalista energiantuotannosta vuoteen 2050 mennessä.

Sähköisen liikenteen ratkaisut muodostavat uudenlaisia yhteyksiä energian ja liikenteen välille. Elias Pöyry näkee oman roolinsa kokonaisuuksien ja sidosryhmien ymmärtäjänä.

- Tulevaisuudessa liikenteen energiankäyttö siirtyy pääosin Euroopan ulkopuolelta tuotavasta öljystä kotimarkkinoilla tuotettuun sähköön. Liikenteen sähköistyminen on energia-alalle suuri mahdollisuus, joka katalysoi innovaatioita yli toimialarajojen, Pöyry sanoo.

EURELECTRIC edustaa 3500 eurooppalaista energia-alan yritystä 32 maasta. Järjestöön kuuluvien energiayhtiöiden yhteenlaskettu vuotuinen liikevaihto on yli 500 miljardia euroa. Suomen kansallinen jäsenjärjestö on Energiateollisuus ry (ET).

Virta Ltd. (Liikennevirta Oy) on taas sähköautojen latauspalveluita tuottava yritys. Suomen lisäksi Virta operoi asiakkaidensa latausverkostoja seitsemässä muussa Euroopan maassa.

Kuva: Eera

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit