04.02.2016, kello 14.48

Ministeriö jakoi energiatukea

20 miljoonaa bioenergiahankkeisiin

Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi 20 miljoonaa euroa energiatukea neljälle bioenergiahankkeelle. Hallituksen varaamasta 100 miljoonan euron potista loput myönnetään energiateknologian kehityshankkeisiin.

St1 Deep Heat Oy:n geotermistä energiaa hyödyntävä hanke oli työ- ja elinkeinoministeriön mielestä 9,6 miljoonan euron tukemisen arvoinen kohde. St1 Deep Heat Oy poraa Espoon Otaniemessä seitsemän kilometrin syvyistä reikää peruskallioon, joka valmistuessaan tuottaa lämpöä 40 megawatin teholla Fortumin kaukolämpöverkkoon. Tuke maksetaan hallituksen kärkihankerahoista.

Tämän lisäksi kolme liikenteen biokaasukäyttöhanketta saa tukea hallituksen kärkihankerahoista. Biokaasun liikennekäytöllä korvataan fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Samalla kaupallistetaan uutta teknologiaa.

Tukea myönnettiin EcoEnergy SF Oy:n Äänekosken hankkeeseen sekä Riihimäen Biotehdas Oy:n ja Gasum Oy:n hankkeisiin. Näiden lisäksi perusenergiatukirahalla edistetään Jyväskylän Mustankorkea Oy:n biokaasun liikennekäyttöön tähtäävää hanketta. Kaikissa hankkeissa on mukana uutta teknologiaa, jolla kaasua saadaan entistä hankalammista raaka-ainejakeista. Jos uuden teknologian käyttöönotossa onnistutaan, voidaan liikenteessä käytettävää biopolttoainepotentiaalia laajentaa merkittävästi.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit

Valtio möntää rahaa valtiolle

Suomi on eräs maailman keskityneimmistä energiajärjestelmien ylläpitäjistä. Hallituksen kärkihnkeet vain vahvistavat tätä keskitynyttä järjestelmää. Samalla saamme suuret energiansiirto hukka% ja häiriöherkän järjestelmän ja lisäksi vain vähän tai ei lainkaan uusia työpaikkoja. Onekksi olkoon TEM olette jälleen osoitaneet kuinka vähän välitätte demokratiasta ja huoltovarmuudesta. Suomesta puutuu lähes kokonaan pienet ja keskisuuret energiantuotajat mutta se onkin teidän etujenne mukaista! Suuret energiatuotajat pitvät kiinni eduistaan ja bonuspalkio palkoistaan palkatuille renki johtajilleen jota suurilla hallituspalkio rahoilla selkärangattomat kansanedustajamme tukevat.
Moninkymmenkertainen työtekijämäärä olisi saanut töitä kun nuokin rahat olisi ohjattu pk yrityksiin.
PS voiläköhän TEMissä atomivoimakerho voi hyvin ja paksusti.

- la helmik. 06 14:19:28 2016