29.10.2018, kello 09.50

EU:n ympäristöministerit aktiivisina

2050-tavoite tähtäimessä

EU:n ympäristöministerit haluavat unionin tiukentavan kantaansa ilmastoasioihin. Ministerit edellyttävät jäsenvaltioiden ja komission sitoutuvan alentamaan nettopäästöt nollaan vuoteen 2050 mennessä.

Torstaina 25.10. ympäristöministerit äänestivät asiasta tähtäimenään se, että jäsenmailla ja komissiolla on tarpeeksi tiukka kanta, ennen kuin YK:n ilmastokokous Puolan Katowicessä käynnistyy joulukuussa.

Ministerineuvoston ehdotukset seurasivat jo aiemmin lokakuussa tehtyjä suosituksia, joiden mukaan jäsenmaiden olisi syytä asettaa omat kansalliset vuoden 2030 tavoitteensa vähintään 55 prosentin vähennyksiin globaalin lämpiämisen hillitsemiseksi. Tämä edellyttää kuitenkin kaikkien 28 jäsenmaan hyväksyntää.

Myös eurooppalaisten suurkaupunkien pormestarit ovat olleet liikkeellä saman asian tiimoilta osoittamalla EU:lle avoimen kirjelmän, jossa kuulutetaan lisätoimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Hollantilaisen mepin Bas Eickhoutin mukaan kirjelmä on hyvin tärkeä, koska myös Euroopan parlamentin kanta on täysin samansuuntainen.

Lähde: EnergyLiveNews

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Schutterstock

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit