11.05.2015, kello 15.16

Naantalin CHP-voimalaitoksen rakentaminen käynnistyy

Allianssimalli ensimmäistä kertaa käytössä

Naantaliin rakennettava sähköä ja lämpöä tuottava voimalaitos on ensimmäinen teollisuuskohde Suomessa, jossa sovelletaan allianssimallia. Allianssi on sopimusosapuolten yhteinen organisaatio, joka lisää kustannustehokkuutta.

Valmistuessaan Naantalin sähköä ja lämpöä tuottava voimalaitos näyttää tältä.

Naantaliin rakennettava sähköä ja lämpöä tuottava voimalaitos maksaa 260 miljoonaa euroa. Hankkeen toteuttavat Turun Seudun Energiantuotanto, A-Insinöörit, Insinööritoimisto AX-LVI sekä YIT.

Ensimmäistä kertaa teollisuuskohteessa käytettävän allianssimallin odotetaan tehostavan tiedonkulkua osapuolten välillä. Kun kustannuslaskelmat ja aikataulut ovat avoimesti kaikkien nähtävillä, voidaan hanke toteuttaa aikaisempaa kustannustehokkaammin.

— Allianssin sisäinen yhteistyö on ollut hyvää kehitysvaiheen alusta lähtien. Hyvän yhteistyön ansiosta on syntynyt uusia ideoita ja ratkaisuja, kun kaikki tekevät töitä saman pöydän ympärillä ilman perinteistä hankkeiden toteuttamiseen liittyvää vastakkainasettelua, kertoo Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n toimitusjohtaja Tapani Bastman.

Voimalaitoksen suunnittelussa ja rakentamisessa pyritään käyttämään paikallista työvoimaa mahdollisimman paljon. Rakentaminen työllistää toimihenkilöitä ja työntekijöitä noin 240 henkilötyövuoden verran. Voimalaitoksen on tarkoitus tuottaa energiaa vuonna 2017.

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit