05.02.2014, kello 13.15

Energiayhtiöiden asiakastyytyväisyystutkimus:

Asiakkaat aiempaa tyytyväisempiä energiayhtiöihin

Energiayhtiöiden asiakkaat ovat tyytyväisiä oman yhtiönsä palveluihin ja toimintaan. Sen sijaan häiriötilanteiden viestinnässä nähdään edelleen parantamisen varaa. Tiedot käyvät ilmi Energiateollisuus ry:n tutkimustoimisto IROResearch Oy:llä teettämästä energiayhtiöiden asiakastyytyväisyystutkimuksesta.

Asiakkaat antavat energiayhtiöille kokonaistyytyväisyydestä arvosanan 3,67 asteikolla 1-5. Vuosi sitten keskiarvotulos oli 3,49 ja edellisenä vuonna 3,55.

Erityisen tyytyväisiä asiakkaat ovat muun muassa energiayhtiöiden asiakaspalveluhenkilöstön ammattitaitoon, ystävällisyyteen ja palveluhaluun. Myös sovittujen asioiden hoitamisesta, sähkön- ja lämmönjakelun häiriöttömyydestä sekä yhtiöiden luotettavasta imagosta annetaan hyvät arvosanat.

Viestintä häiriötilanteissa ei vielä täysin tyydytä

Kielteisimmin yhtiöiden toiminnassa arvioidaan viestintää yleensä ja erityisesti viestintää häiriötilanteissa sekä energiankäytön neuvontapalvelujen toimivuutta. Myös tiedon saamista yhtiöiden asiakaslehdistä sekä yhtiöiden asiakaskeskeistä imagoa arvioidaan jossain määrin kriittisesti.

Tyytyväisyys näilläkin osa-alueilla on kuitenkin parantunut vuoden 2012 tuloksen tasosta. Asiakkaiden arviot ovat aiempaa selvästi myönteisemmät tiedottamisessa erityisesti häiriötilanneviestinnässä ja laskutukseen liittyvissä asioissa, kuten sen joustavuudessa sekä laskun luotettavuudessa ja ymmärrettävyydessä.

Asiakastyytyväisyystutkimus toteutettiin syksyllä 2013. Siinä haastateltiin lähes 6 500 kaikkiaan 22:n eri energiayhtiön asiakasta. Eri yhtiöissä selvitettiin erikseen sähkön myynnin, sähkön siirron, kokonaistoimituksen (sisältäen sekä sähkön myynnin että siirron) ja kaukolämmön asiakkaiden tyytyväisyyttä.

 

Tutkimukseen osallistuneista 22 energiayhtiöistä eri toimialojen parhaat ovat:

Kaukolämpö:
Oulun Energia 

Kokonaistoimitus:
Kuopion Energia Oy

Sähkön myynti:
Kokkolan Energia

Sähkön siirto:
Vaasan Sähköverkko Oy

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit