11.05.2015, kello 14.35

Helsingin Kivikkoon uusi aurinkovoimala

Aurinkosähköä hiihtohallin katolta

Helsingin Kivikossa hiihtohallin katolle asennetaan 3000 aurinkopaneelia. Voimalaitos tuottaa sähköä yli 800 kilowatin teholla.

Kivikon hiihtohallin katto on ihanteellinen paikka asentaa aurinkopaneeleita, kertoo Atte Kallio Helen Oy:stä.

Kivikkoon rakennettava aurinkovoimalaitos on yli kaksi kertaa suurempi kuin tähän mennessä suurin Suomeen Helsingin Suvilahteen rakennettu aurinkovoimalaitos. Valmistuessaan Kivikon aurinkovoimalaitos sijoittuu kärkipäähän myös pohjoismaisessa suuruusluokittelussa.

Kivikon aurinkovoimalaitos rakennetaan hiihtohallin katolle. Katto on ihanteellinen kohde aurinkovoimalaitoksen rakentamiselle: hallin katto on iso, hieman viisto eikä siihen lankea varjoja.

— Aurinkovoimalle on kysyntää Helsingissä, toteaa Atte Kallio Helen Oy:stä.

Helen Oy on myynyt aurinkosähköä Suvilahden voimalaitoksesta Nimikkopaneeli-periaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaat voivat ostaa haluamansa määrän paneeleita suuresta kokonaisuudesta ilman suurta alkuinvestointia.

— Kivikon voimalaitos on toinen tällä periaatteella toteutettava hanke. Jatkamme investointeja aurinkoenergian kysynnän mukaan — asiakkaamme siis päättävät, kuinka nopeasti aurinkovoimakapasiteettimme laajenee. Kolmannen voimalaitoksen suunnittelu on kuitenkin jo käynnistetty, Kallio kertoo.

Kivikon voimalaitoksen aurinkopaneelit myydään nimikkopaneeleina 4,40 euron kuukausihintaan. Oman nimikkopaneelin voi varata internet-sivuston kautta jo nyt.

Asiakkaan nimikkopaneelin tuottama sähkö hyvitetään sähkölaskussa — paneelin hankkiminen siis edellyttää sähkösopimusta Helen Oy:n kanssa. Yhden paneelin teho on 285 wattia. Yhden paneelin on arvioitu tuottavan vuodessa noin 230 kilowattituntia sähköä.

Kivikon aurinkovoimalaitoksen valmistuttua, on Helen Oy Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja — noin 30 prosenttia verkkoon kytketystä aurinkosähkön tuotannosta.

Kivikon aurinkovoimalaitos sijaitsee Kehä I:n ja Lahdenväylän tuntumassa Helsingin Kivikossa. Rakennus on Helsingin kaupungin omistama Kivikon hiihtohalli. Laitoksen nimellisteho on 800 kilowattia ja vuosituotanto vajaat 800 megawattituntia.

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit