02.06.2016, kello 15.00

250 paneelia tuottaa sähköä turkulaisille

Aurinkovoimalaitos Turkuun

Turun ensimmäinen aurinkovoimalaitos on aloittanut toimintansa. Turku Energian laitos tuottaa sähköä 250 paneelin voimalla Kupittaalla Teknologiakiinteistöt Oy:n katolla.

Turkulaisten aurinkovoimalaitos perustuu paneeleiden vuokraamiseen. Jokaisella turkulaisilla on mahdollisuus vuokrata oma nimikkopaneeli Kupittaan aurinkovoimalaitoksesta. Sähkölaskulla yhtiö veloittaa asiakkaalta paneelin kuukausivuokran ja samalla laskussa hyvitetään paneelin tuotto. Yhden paneelin kuukausivuokra on 4,30 euroa.

— Nimikkopaneelien vuokraaminen herätti runsaasti kiinnostusta. Tavoitteenamme on kasvattaa aurinkoenergian osuutta tuotannossamme. Siksi tutkimmekin mahdollisuuksia uusien voimalaitoksien toteuttamiseksi, kertoo Turku Energian kuluttajamyynnin päällikkö Katri Kronström.

— Paneelin vuokraaminen näyttäisi olevan asiakkaille ennen kaikkea ekologinen valinta. Kuukausitasolla paneelin tuottaman energian tuoma hyöty on noin yhden euron luokkaa.

Kupittaan voimalaitoksen paneelit vuokrattiin loppuun pian hankkeen julkistamisen jälkeen. Uusista aurinkovoimaloista Turussa ei vielä ole tehty päätöksiä.

Voimalaitoksen on arvioitu tuottavan vuosittain 62 500 kilowattituntia sähköä. Maksimimäärän eli viisi paneelia varannut asiakas voi kattaa paneeleiden tuotannolla noin puolet sähkönkulutuksestaan, jos hän asuu 2500 kilowattituntia vuosittain kuluttavassa kerrostalokaksiossa.
Aurinkovoimalaitoksen toimitti salolainen Areva Solar Oy.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit