13.05.2015, kello 10.38

VTT:n menetelmä korvaa raakaöljyn kemianteollisuudessa

Biokemikaaleja puusta

Puubiomassaa voidaan muuntaa puhtaiksi biokemikaaleiksi: bentseeniksi, tolueeniksi ja ksyleeniksi. Biokemikaaleilla voidaan korvata raakaöljyn käyttöä muovien, polttoaineiden, lääkkeiden ja maalien valmistuksessa.

VTT:n laitteisto tuottaa puhtaita biokemikaaleja puusta.

Uusi menetelmä biokemikaalien (BTX) valmistamiseksi perustuu puumassa kaasutukseen. VTT:n tekemät kokeet tuottivat puhtausasteeltaan yli 90-prosenttista bentseeniä ja yli 70-prosenttista tolueenia. Menetelmää voidaan soveltaa muidenkin kemikaalien valmistukseen.

Puhtaiden biokemikaalien hinta on tällä hetkellä VTT:n laskelmien mukaan korkeampi kuin raakaöljystä jalostettavien kemikaalien hinta. Uusi menetelmä tuottaa kuitenkin edullisempia biokemikaaleja kuin muut tällä hetkellä käytössä olevat menetelmät.

VTT jatkaa kehitystyötä suuremmassa mittakaavassa VTT:n Bioruukki-pilottiyksikössä Espoossa. Tavoitteena on selvittää koko tuotantoketjun soveltuvuus teolliseen tuotantoon — tämän jälkeen voidaan arvioida menetelmän kaupalliset mahdollisuudet.

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit

Ilmastonmuutosta ei voi enää pysäyttää

 Öljyn ja hiilen käyttämisen seurauksena ilmakehään jää normaalia enemmän lämpöenergiaa. Tämän seurauksena ilmaston lämpötila nousee sekä poikkeavat ja äärimmäiset sääilmiöt lisääntyvät. Ihminen on toimillaan rikkonut ja "sairastuttanut" normaalin ja elämää ylläpitämän mekanismin, eli maapallon oman lämmönsäätelyjärjestelmän. Tämän seurauksena ihmiskunta joutuu näkemään ja kokemaan monenlaisia tuhoa aiheuttavia katastrofeja.
Kopsin tosta.  http://www.kotipetripaavola.com/ilmastonmuutos.html

- ma toukok. 18 07:20:52 2015