17.01.2018, kello 11.04

Jyrkkä lasku uusiutuvien investoinneissa

Britannia ui vastavirtaan

Investoinnit vihreään energiaan putosivat Britanniassa 56 prosenttia vuonna 2017. Missään muussa maassa pudotus ei ollut näin suurta. Guardian -lehden mukaan tulos johtui hallituspolitiikan muutoksesta.

Vuosina 2010-2015 koalitiohallituksen aikana investoinnit uusiutuvaan energiaan kasvoivat tasaisesti, mutta ovat nyt kahden viimeisen vuoden aikana konservatiivien ollessa yksin hallituksessa pudonneet yhtä tahtia, toteaa Guardian Bloomberg New Energy Financen (BNEF) tilastoihin nojautuen.

Kun brittien investoinnit tuuleen, aurinkoon ja muihin uusiutuviin energialähteisiin laskivat reilulla puolella 8,4 miljardiin euroon viime vuonna, maailmanlaajuiset investoinnit kasvoivat kolmella prosentilla 273,4 miljardiin euroon. Kasvu oli tilastointihistorian toiseksi suurin.

Varjoenergiaministeri Alan Whitehead sanoo, että hallituksen vihreä retoriikka ei ole mitään muuta kuin tyhjiä lupauksia. Sen vihreää energiaa vieroksuva ideologisvetoinen politiikka on säikäyttänyt investoijat.

- Vaikka he sanovat olevansa kunnianhimoisesti vihreä hallitus, heidän toimensa osoittavat vastakkaiseen suuntaan, kun uusiutuvien tukia on leikattu ja samalla liuskekaasun ja -öljyn etsintä on saanut jatkua entiseen malliin.

Kritiikkiä löytyy luonnollisesti myös vihreän puolueen taholta. Puolueen johtaja Caroline Lucas kiroaa Britannian viime vuoden surkeat uusiutuvan energian luvut.

Kuva: Guardian

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit