13.03.2018, kello 17.14

Sähköntoimittajan vaihtoviikot

Britit innostuivat kilpailuttamaan

Ennätysmäärä brittejä vaihtoi sähköntoimittajaa helmikuussa, selviää alan edunvalvontajärjestön Energy UK:n julkaisemista tuoreista tiedoista.

Vaikka helmikuu on vuoden lyhin kuukausi, lähes 668 000 asiakasta vaihtoi sähköntoimittajaa sen aikana. Kyseessä on korkein rekisteröity kuukausilukema Britanniassa.

Tiedot tulivat julki samaan aikaan, kun Britannian energiayhtiöillä on paineita leikata tariffeja tulevan hintakaton vuoksi. Maan energiaviranomainen Ofgem valmistautuu julkistamaan hintarajoitukset käytetyimmille tariffeille.

Kehitys näyttää kuitenkin olevan myös jatkumoa viime vuodesta, jolloin Energy UK kirjasi vuositason vaihtoennätyksen - 5,5 miljoonaa. Siinä oli kasvua 0,7 miljoonaa eli 15 prosenttia.

Vaikka tiedoista ei tarkasti käy ilmi, mitkä yhtiöt saivat uusia asiakkaita ja mitkä menettivät vanhoja, lähes puolet vaihdoista tehtiin suurten sähköntoimittajien välillä, kun taas noin neljännes vaihdoista tapahtui suuremmista yhtiöistä pienempiin. Britanniassa on tällä hetkellä runsaat 60 sähköntoimittajaa.

Lähde: EnergyMarketPrice

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit