21.11.2018, kello 10.31

Euroopan suurimpia

E.ON:lta iso tuulipuisto Ruotsiin

Saksalainen energiayhtiö E.ON rakentaa 475 MW:n tuulipuiston Ruotsiin. Nysater-hanke on yksi Euroopan suurimmista maalle toteuttavista tuulivoimaprojekteista.

Tulevan tuulipuiston alue sijaitsee metsäisessä ja mäkisessä Vasternorrlandissa Keski-Ruotsissa. Nysater-hanke käynnistyy jo kuluvan aikana ja sen odotetaan valmistuvan vuoden 2021 loppuun mennessä, yhtiö toteaa perjantaina 16.11. julkaistussa tiedotteessaan.

Investoinnin kokonaisarvo on noin 500 miljoonaa euroa. E.ON:lla on hankkeessa yhteistyökumppanina sveitsiläinen Credit Suisse Energy Infrastructure Partners (CSEIP), joka vastaa pääasiallisesti hankkeen rahoituksesta. E.ON vastaa rakentamisesta sekä pitkäaikaisella sopimuksella tuulivoimaloiden toiminnasta ja huollosta.

E.ONin uusiutuvasta energiasta ja ilmastoasioista vastaava johtaja Anja-Isabel Dotzenrath sanoo, että maatuulivoiman laajentaminen Euroopassa on osa yhtiön strategiaa. Tänä vuonna E.ON on käynnistänyt tuulivoimaprojekteja Itämeren ja Pohjanmeren alueilla ja Italiassa sekä Euroopan ulkopuolella Yhdysvalloissa. Hankkeiden kokonaiskapasiteetti pyörii 1 000 MW paikkeilla eli vastaa noin yhtä ydinvoimalaitosta.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: E.ON Sweden

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit