10.03.2015, kello 15.48

Kannustinta sähkön- ja lämmönsäästöön

Elenianalta maksuton nettipalvelu

Energiayhtiö Elenia on lanseerannut asiakkailleen uudistetun, maksuttoman energiatehokkuuspalvelun, jolla voi seurata omaa energiankulutustaan joko netissä tai mobiilisti älykännykällä ja tablettitietokoneella.

Mobiiliversiolla voi lisäksi tarkistaa, ovatko käyttökohteen sähköt päällä, ja tehdä sähkökatkosta vikailmoituksen. Palvelu on käytössä Elenian verkkoalueella Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Palveluun kuuluvat myös kaukolämmön ja maakaasun kulutustiedot, jotka toimittaa Elenia Lämpö. Se toimii Kanta-Hämeessä, Heinolassa, Jyväskylän seudulla ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Energiatehokkuuspalvelusta saa sekä sähkön että lämmön päivä-, viikko- ja kuukausitason kulutuksen, sähkön osalta myös vuosittaisen kulutuksen. Vuosittaiset sähkönkulutustiedot ovat mukana takautuvasti vuosikymmenen alusta alkaen. Kulutusta voi seurata kilovatteina ja euroina.

Säästövinkkejä SoMessa

– Palvelu on tehty käyttäjää ajatellen siten, että kaikki tieto on helposti saatavissa visuaalisessa muodossa. Kiinnittämällä huomiota energiankäytön tottumuksiinsa voi säästää selvää rahaa, asiakasjohtaja Ville Sihvola sähköverkkoyhtiö Elenia Oy:stä sanoo.

– Asiakas saa yhdellä silmäyksellä tietoa sähkönkulutuksestaan. Tarjolla on myös vertailutietoa asiakkaan omasta kulutushistoriasta sekä vertailuryhmän kulutuksesta.

– Ryhdyimme myös antamaan viikoittain energiansäästön vinkkejä sosiaalisessa mediassa. Jokainen meistä voi tarttua arjen pieniin tekoihin, jotka sopivat itselle, Sihvola toteaa.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit