09.05.2014, kello 10.48

Helsingin Energia myi mittauspalveluyrityksensä

Empower Mitox Oy:n uusi omistaja

Empower ostaa Helgingin Energian mittauspalveluista tuottavan tytäryhtiö Mitox Oy:n. Mitoxin toiminnot on tarkoitus liittää Empowerin osaksi.

Mittauspalvelumarkkinoilla tapahtuneet muutokset ja kova kilpailu saivat Helsingin Energian luopumaan Mitox Oy:stä. Mitox ei ole saavuttanut tavoitteeksi asetettua kannattavan liiketoiminnan edellyttämää markkinaosuutta mittauspalvelumarkkinoilla. Helsingin Energiassa on arvioitu, että toiminnan kannattavaksi saaminen nykyisillä volyymeillä ei ole mahdollista. Lisäksi Helsingin kaupungin strategialinjausten mukaan kaupungin omistaman energiayhtiön ei ole tarpeellista pitkällä tähtäyksellä omistaa mittausliiketoimintaan erikoistunutta yritystä. Mitoxin uuden omistajan Empowerin kannalta mittausliiketoiminta taas on yhtiön ydinliiketoimintaa.

Mitox Oy:n toiminnot on tarkoitus liittää osaksi Empowerin toimintaa lukuun ottamatta sisäänpääsypalvelut-liiketoimintaa, jotka siirtyvät Helsingin Energialle. Yrityskaupan yhteydessä Empowerin palvelukseen siirtyy noin 70 henkilöä, jotka siirtyvät kesän aikana Empowerin uuteen pääkonttoriin Valimotielle. Mitox Oy:n palvelut ja asiakassopimukset jatkuvat ennalleen.

Empower on monikansallinen yritys, joka rakentaa, asentaa, huoltaa ja korjaa sähkö- ja televerkkoja, pitää kunnossa voimalaitoksia ja tehtaita sekä toimittaa ICT-ratkaisuja ja tietohallintapalveluita. Empower palvelee yli sadalla paikkakunnalla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 325 miljoonaa euroa. Yritys työllistää yli 2900 henkilöä.

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit

Miksi ostaa yritys, jonka tarkoitus ei koskaan ollut tehdä voittoa? ;D

Hyvä kysymys.

- ma toukok. 26 18:26:24 2014