07.10.2020, kello 09.49

Tuore selvitys osoittaa

Energia-ala kestävien ratkaisujen takana

Uusi tutkimus paljastaa, että koronapandemiasta huolimatta Euroopan energia-alan yritykset suhtautuvat myönteisesti kestäviin teknologiaratkaisuihin.

Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin (EIT) tukema ”energiakiihdyttämö” EIT InnoEnergy kysyi 200 energiayritykseltä niiden suhtautumisesta kestävän teknologian ratkaisuihin seuraavan 12 kuukauden aikana, ja 75 prosenttia vastaajista ilmoitti suhtatutuvansa niihin positiivisesti.

Enemmistö kyselytutkimukseen osallistuneista oli myös sitä mieltä, että tulevaisuuden näkymä on valoisa. Vastaajista 78 prosenttia piti investointeja ja niiden rahoitusta ydinkysymyksinä innovaatiotavoitteissaan ja korostivat tässä yhteydessä EU:n Vihreän diilin merkitystä.

Tutkimuksessa nousi esiin lisäksi asiakkaiden valmius uuteen teknologiaan (49%) ja yritysten osallistumismahdollisuus T&K -toimintaan (37%), kun siihen katsotaan olevan tarvetta.

Selvityksessä korostuivat vahvasti myös energian varastointi (58%), energiatehokkuus (46%) ja uusiutuvat energialähteet (45%) siinä mielessä, että niihin kaikkiin vaaditaan erikoistaitoja mahdollisilta tulevilta työntekijöiltä.

Kysyttäessä vaikeuksista osaavan työvoiman löytämisessä vastaajista 45 prosenttia ei ottanut kantaa suuntaan tai toiseen, mutta 36 prosenttia oli sitä mieltä, että osaavan työvoiman löytäminen on vaikeaa.

EIT InnoEnergyn toimitusjohtaja Diego Pavia sanoo, että on rohkaisevaa tietää alan teollisuuden suhtautuvan näin myönteisesti kestävään energiateknologiaan. EIT InnoEnergyn tavoite on kiihdyttää energiamuutosta, mutta Pavian mukaan tarvitaan lisäpohdintaa siihen, miten vauhditetaan kestävyyttä.

Lähde: PEi

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Gerd Altmann/ Pixabay

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit