13.03.2014, kello 16.03

ET:n kehysriihiviestit:

Energiainvestoinnit kasvun vauhdittajiksi

Energiateollisuus haluaa turvata päästövähennyksiä, uusiutuvan energian lisäämistä ja energian saannin turvaamista edellyttävien investointien toteutumisen.

Investoinnit paitsi kohottavat Suomen energiaomavaraisuutta myös pönkittävät maamme kituliasta talouskasvua. Näin viestitti Energiateollisuus ry (ET) maan hallitukselle silmällä pitäen tämän kehysriihtä viikolla 13. ET haluaa hallituksen noudattavan johdonmukaista ja pitkäjänteistä energiapolitiikkaa, joka luo ennustettavuutta ja nopeuttaa energiainvestointeihin liittyviä kaavoitus-, YVA-, lupa- ja valitusprosesseja.

– Pitkäjänteinen energiapolitiikka edellyttää myös, että tulevina vuosina ei enää koroteta energiaveroja, sillä Suomessa on viimeisten vuosien aikana toteutettu historiallisen raskaat lämmityspolttoaineiden valmisteverojen ja sähköveron korotukset. Kaukolämmön polttoaineista kerättävät verotuotot on muutamassa vuodessa kolminkertaistettu ja sähköverot yli kaksinkertaistettu, ET:n viesteissä todetaan.

ET esittää lisäksi, että turpeen verotusta koskeva korotuspäätös vuoden 2015 alusta perutaan ja vero palautetaan vuoden 2012 tasolle, jotta metsähakkeen ja turpeen kilpailukyky suhteessa fossiilisiin tuontipolttoaineisiin voidaan turvata.

Energiateollisuus ry:n kehysriihiviestit löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit