20.02.2014, kello 11.50

WECin vuotuinen kysely:

Energian hintaheilahtelut alan ykköshuolena

Ensimmäistä kertaa energian hintaheilahtelut ovat nousseet maailman energiajohtajien keskeisimmäksi huolenaiheeksi ohi globaalin ilmastokysymyksen, kertoo maailman energianeuvoston WECin tuore kyselytutkimus (2014 World Energy Issues Monitor).

Ilmastokysymys nähdään yhä tärkeänä huolenaiheena, mutta sen painoarvo on maailman energiajohtajien silmissä heikompi kuin kolmena edellisenä vuotena, jona aikana WEC on tehnyt kyselytutkimustaan.

Samaan aikaan myös hiilidioksidin talteenotto, hyödyntäminen ja varastointi (CCUS) on menettänyt asemiaan ja sen tekniset mahdollisuudet ilmastonmuutoksen torjunnassa katsotaan varsin rajallisiksi.

WECin pääsihteeri Christoph Frei pitää kehitystä valitettavana, ei vain päästöjen vähentämisen kannalta vaan myös vakaan ja joustavan energiainfrastruktuurin kehittämisen kannalta.

– Energiajärjestelmämme ovat massiivisen laajentumisen ja muutoksen tilassa. Kaikki merkit viittaavat siihen, että tarvitsemme vakaan ja johdonmukaisen toimintaympäristön, jossa suunnitella ja toteuttaa tulevat investoinnit, pääsihteeri Frei sanoo.


2014 World Energy Issues Monitor


Kuva: Scanstockphoto

 

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit