13.10.2016, kello 14.09

Kymenlaakson Sähkö liittyi sopimukseen kaudelle 2017–2025

Energiatehokkuussopimuksille jatkoa

Kymenlaakson Sähkö Oy lähtee mukaan energiatehokkuussopimustoimintaan myös vuosina 2017–2025. Yhtiöllä on positiivisia kokemuksia aikaisemman kauden toiminnasta.

Kymenlaaksossa paikallinen energiayhtiö Kymenlaakson Sähkö Oy oli mukana energiapalveluiden toimenpideohjelmassa vuosina 2008–2016.

— Saimme aikaan hyviä tuloksia, kertoo yhtiön kehityspäällikkö Heikki Rantula.

— Sopimustoiminta on osa ympäristövastuutamme. Siksi haluamme jatkaa sitä saumattomasti nykyisen sopimuskauden päättyessä.

Energia-alan yrityksillä on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjuntatyössä. Energiasäästötavoitteiden toteuttaminen ja energiatehokkuuden lisääminen ovat osa ilmastopolitiikan työvälineitä. Kymenlaakson Sähkö on jo sitoutunut tehostamaan omaa energiankäyttöään ja auttamaan asiakkaitaan samassa asiassa. Uudella sopimuskaudella yhtiö tavoittelee kuuden prosentin energiansäästöä omassa toiminnassaan nykytasoon verrattuna. Tavoite pitäisi saavuttaa viimeistään vuoteen 2025 mennessä. Energiankäyttöä tehostetaan myös yhdessä asiakkaiden kanssa.

— Lisäämme asiakkaidemme tietoisuutta omasta energiankäytöstään. Tieto auttaa myös energiankäytön tehostamisessa. Online-palvelussamme asiakkaillamme on mahdollisuus seurata omaa energiankulutustaan tarkasti. Viestimme myös aktiivisesti erilaisista energiankäytön tehostamistavoista ja tarjoamme henkilökohtaista neuvontaa. Kehitämme koko ajan uusia palveluja, Rantula kertoo.

Energiatehokkuussopimusjärjestelmän tavoitteena on ohjata yrityksiä ja yhteisöjä parempaan energiatehokkuuteen. Tällä tavalla kansakunnan on mahdollista saavuttaa vapaaehtoisin toimin EU:n energiatehokkuusdirektiivin mukainen kansallinen sitova energiansäästötavoite.

Suomessa käynnistyy ensi vuonna neljä uutta eri toimialojen energiatehokkuussopimusta vuosiksi 2017—2025. Uusia sopimuksia allekirjoittavat elinkeinoelämä, kiinteistöala, kunta-ala ja lämmityspolttonesteiden jakelusta vastaavat yritykset. Sopimusten toimeenpanosta vastaavat työ- ja elinkeinoministeriö, ympäristöministeriö, Energiavirasto ja Motiva Oy.

Kuva Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit