08.01.2015, kello 09.54

EU-puheenjohtajana aloittanut Latvia:

Energiaunionin perusta valmiiksi alkuvuodesta

Italia luovutti EU-puheenjohtajan nuijan Latvialle vuodenvaihteessa. Energiapolitiikassa Latvia sanoo avaavansa keskustelun energiaunionista ja sen konseptista jo helmikuun alussa. Unionin perusta pitäisi puheenjohtajamaan mukaan olla valmis viimeistään maaliskuun loppuun mennessä.

Viime vuosien puheenjohtajamaiden kestoaihe – energian sisämarkkinoiden edistäminen on tietysti myös Latvian agendalla. Mutta päinvastoin kuin edeltäjänsä Latvia ei ohjelmassaan sano edes pyrkivänsä saattamaan markkinakehitystä päätökseen, vaan jatkavansa keskusteluja markkinakehityksen edistämiseksi.

Latvia aikoo keskittyä energiainfraan, ennen kaikkea siihen että Euroopan sähkönsiirtoverkostosta vielä erillään olevat jäsenvaltiot saataisiin kytkettyä siihen. Listalla on tietysti myös energiaturvallisuus, jonka strategian toimeenpanoa puheenjohtajamaa sanoo seuraavansa tarkasti.

Lokakuussa Eurooppa-neuvoston hyväksymistä vuoden 2030 energia- ja ilmastopoliittisista tavoitteista Latvia aikoo leipoa yhtenäistä ja hallittua toimenpidemallia, joka voisi myös toimia EU:n pohjapaperina vuoden lopulla pidettävässä YK:n ilmastokonferenssissa Pariisissa.

Latvian puheenjohtajuusohjelmaan

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit