25.08.2020, kello 09.44

Sähköntarpeen lisääntyminen vauhdittaa

Energiavarastointi 6 %:n vuosikasvussa

Maailman energiavarastoinnin markkinoilla yllettiin vuonna 2018 noin 290 miljardin euron arvoon. Vuosikasvu oli tuolloin yli 6 prosenttia, ja vastaavanlaisena kasvun arvioidaan säilyvän vuoteen 2025 saakka.

Global Market Insightsin julkaiseman raportin mukaan kasvun taustalla ovat jatkuva sähköntarpeen lisääntyminen ja tuon tarpeen tyydyttäminen enenevissä määrin uusiutuvalla energialla.

Sellaiset ominaisuudet kuten korkea luotettavuus ja järjestelmäkestävyys ovat tehneet sähkön varastoinnista entistä vakaampaa ja luotettavampaa niin pienemmille kuin suurimmillekin sähkölähteille.

Energiavarastointi toimii tavallaan elintärkeänä hammasrattaana sähköjärjestelmän operoinnissa, kun on tarve varmistaa jatkuva energian saanti ja parantaa järjestelmän luotettavuutta. Energian varastoinnin ansiosta voidaan toteuttaa useita sovelluksia liikenteessä, teollisuudessa ja muilla aloilla.

Viime aikoina energiavarastointi on saanut maailmanlaajuista tunnustusta siinä mielessä, että sen ansiosta uusiutuvan energian teknologioita voidaan kehittää ja integroida ’vaikka kuinka paljon’. Maininnanarvoisia ovat olleet toisistaan poikkeavat varastointitekniikat, jotka ovat osoittautuneet toimiviksi siitä lähtien, kun ne esiteltiin.

Lähde: Smart Energy International

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: iStock

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit