12.01.2017, kello 14.50

Metsäteollisuus ry selvitti biotalousmielikuvia

Epäselvä biotalous

Biotalous on suomalaisten mielestä positiivinen juttu. Kansalaisten mielikuva biotaloudesta on kuitenkin hajanainen Metsäteollisuus ry:n tekemän selvityksen mukaan.

Harva suomalainen suhtautuu biotalouteen kriittisesti. Yli 70 prosenttia suomalaisista sanoo suhtautuvansa biotalouteen positiivisesti ja noin neljäosa neutraalista. Biotalouden myönteisestä imagosta huolimatta vain kolmannes suomalaisista osaa yhdistää biotalouden metsäteollisuuteen, joka valmistaa puusta erilaisia tuotteita. Monille biotaloudesta tulee mieleen jätteiden kierrätys, bioenergia tai mihinkään toimialaa suoranaisesti kuuluvan kestävän kehityksen periaate.

Metsäteollisuus ry:n teettämän tutkimuksen mukaan kansalaisten tiedot metsään perustuvasta biotaloudesta ovat kohtuullisen heikot. Nuoret ikäpolvet näyttävät tietävän asiasta selvästi vähemmän kuin vanhemmat ikäpolvet. Tutkimustulosten perusteella kansalaiset tarvitset enemmän selkeää ja jäsenneltyä tietoa biotaloudesta — muuten tietoisuus ei kasva. Kyselyyn vastanneiden mielestä joukkotiedotusvälineet välittävät tietoa biotaloudesta realistisesti tai liian negatiivisesti.

Tutkimuksen toteutti viestintätoimisto Kaiku Helsinki ja Innolink Reasearch Metsäteollisuus ry:n toimeksiannosta. Marraskuussa toteutettuun tutkimukseen vastasi noin 540 kansalaista ja yhteiskunnallista vaikuttajaa. 

Kuva Scanstockphoto

 

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit