25.02.2020, kello 09.46

Puhemies Sassoli:

EU-budjetin tuettava Vihreää diiliä

Euroopan parlamentti ei tule hyväksymään sellaista budjettia, jossa ei selvästi osoiteta rahoitusta Vihreälle diilille ja muille unionin suurille haasteille, totesi parlamentin puhemies David Sassoli tiistaina 24.2.

Sassoli puhui Eurooppa-neuvoston kokouksen alkajaisiksi ja ilmaisi selväsanaisesti, että parlamentti ei hyväksy mitä tahansa budjettisopimusta vuosille 2021-2027, josta tulee ensimmäinen sitten Britannian lähdön EU:sta.

Puhemies sanoi valtioiden ja hallitusten päämiehille, että parlamentti on valmistautunut hylkäämään minkä tahansa sopimuksen, jossa ei osoiteta EU:lle keinoja käsitellä edessä olevia monia haasteita. Hänestä unioni on varustettava kaikilla mahdollisilla keinoilla, jotta haasteisiin voidaan vastata.

- Ensimmäinen ja kiireellisin haaste on ilmastonmuutos. Vihreä diili tarjoaa kunnianhimoisen suunnitelman Euroopalle tulla ensimmäiseksi hiilineutraaliksi maanosaksi vuoteen 2050 mennessä. Sen saavuttaminen edellyttää erittäin suurta rahallista panostusta, Sassoli korosti.

Puhemiehen mukaan tarvitaan varoja kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä tukemaan jäsenmaita, elinkeinoja ja ihmisiä muutoksen läpiviemisessä. On myös investoitava tutkimukseen sen varmistamiseksi, että Eurooppa pysyy eturintamassa eikä sen siten tarvitse nojata tuontiteknologiaan, jonka kehittelyyn se ei itse ole edes osallistunut, Sassoli lisäsi.

Lähde: renews.BIZ

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Euroopan parlamentti

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit