22.07.2015, kello 16.00

EU-rahaa energian infrahankkeisiin

EU-maat ovat sopineet investoivansa yhteensä 150 miljoonaa euroa 20 hankkeeseen, joilla pyritään parantamaan energiainfrastruktuuria erityisesti itäisessä Keski- ja Kaakkois-Euroopassa sekä Baltiassa.

Kohteista 11 on kaasualan hankkeita, arvoltaan yhteensä 80 miljoonaa euroa. Loput yhdeksän on sähköalan hankkeita, ja arvoltaan yhteensä 70 miljoonaa euroa.

Suurin osa kohteista, 17, on tutkimushankkeita. Rakennushankkeita on vain kolme, mutta niiden yhteinen arvo on 120 miljoonaa euroa.

Hankkeilla pyritään lisäämään energiaturvallisuutta ja saamaan uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä entistä enemmän siirtoverkkoihin. Tavoitteena on myös päästä eroon alueista, jotka ovat vielä eristyksissä Euroopan siirtoverkoista.

– Investoimalla näihin hankkeisiin haluamme edistää markkinoiden yhdistymistä sekä monipuolistaa lähteitä ja reittejä, erityisesti itäisessä Keski-ja Kaakkois-Euroopassa sekä Baltian alueella, ilmasto- ja energiakomissaari Miguel Arias Cañete sanoi asian julkistamistilaisuudessa.

Kuva: Euroopan komissio

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit