30.01.2018, kello 10.14

Yli 870 miljoonan euron panostus

EU rahoittaa energiainfraa

EU on päättänyt rahoittaa energian infrastruktuuriprojekteja 873 miljoonalla eurolla. Tarkoituksena on uudistaa ja laajentaa sähkön siirtoverkkoja ja kaasuputkistoja niin, että kuluttajat saavat entistä edullisempaa ja turvallisempaa energiaa ympäri Eurooppaa.


Biskajan lahden ali rakennettava sähkön siirtoyhteys Ranskan ja Espanjan välillä valmistuu vuonna 2024.


Sähkösektorilla kahdeksan projektia saa tukea yhteensä 680 miljoonaa euroa, kaasusektorilla tuen saajia on taas yhdeksän ja kokonaispotti 193 miljoonaa euroa. Projekteista neljä saa suoranaista rakennusrahaa, lopuille 13:lle luvassa on tutkimus- ja kehitystyörahaa.

Ylivoimaisesti suurimman rahoituspotin (€578 miljoonaa) saa Biskajan lahden ali rakennettava sähkön siirtoyhteys Ranskan ja Espanjan välillä. Tämän uuden yhteyden arvioidaan lähes kaksinkertaistavan maiden välisen siirtokapasiteetin – 2800 MW:sta 5000 MW: iin.

Energia- ja ilmastokomissaari Miguel Arias Cañete totesi panostuksista, että vain täysin yhdistetty markkina varmistaa Euroopan energiansaannin. Se vähentää riippuvuutta yksittäisistä tarjoajista ja antaa kuluttajille enemmän valinnanvapauksia.

- Tarkoituksenmukainen energiainfrastruktuuri on myös tärkeä osa uusiutuvan energian edistämistyötä ilmastonmuutoksen hillinnässä Pariisin sopimuksen hengen mukaisesti, Cañete jatkoi.

Kuva: INELFE

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit