18.02.2019, kello 10.40

Myös Suomi saajien joukossa

EU:lta iso tuki ilmastohankkeisiin

Euroopan komissio myöntää investointitukea 116 miljoonaa euroa 12 laaja-alaiselle ympäristö- ja ilmastohankkeelle, joilla kehitetään muun muassa kestävää julkista liikennettä sekä pyöräilyn ja sähköisten ajoneuvojen infrastruktuuria.

Tukea myönnetään ympäristöön ja ilmastonmuutokseen liittyvästä LIFE-ohjelmasta, jonka budjetti vuosille 2014-2020 on 3,4 miljardia euroa.

Liikenteen kehittämisen lisäksi projekteihin sisältyy kotitalouksien saastuttavien lämmitystapojen korvaamista puhtaammilla järjestelmillä, tulvariskien hallintaa sekä luonnonsuojelua ja hiilidioksidin talteenottoa.

Tukea saavia hankkeita on kymmenessä jäsenmaassa – Bulgariassa, Italiassa, Itävallassa, Kreikassa, Portugalissa, Sloveniassa, Suomessa, Tshekissä, Unkarissa ja Virossa. Suomessa tukea (15,2 milj. €) saa ns. CANEMURE projekti, jolla pyritään vähentämään päästöjä ja lisäämään energiatehokkuutta päästökaupan ulkopuolisilla sektoreilla.

Energia- ja ilmastokomissaari Miguel Arias Cañeten mukaan komission nyt päätetyillä tuilla tähdätään myönteiseen ilmastokehitykseen ja sitä pyritään vahvistamaan samoin tavoin seuraavallakin EU:n pitkän ajan budjettikaudella.

- Tämä lisäys kunnianhimossa vahvistaa ilmastotoimia avainalueilla, kuten maataloudessa ja maaseutuelämisessä sekä muilla päästökaupan ulkopuolisilla alueilla, Cañete lisää.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Shutterstock

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit