23.11.2020, kello 10.21

YK.n pääsihteeri Guterres:

EU:n päästöleikkaus 55 %:iin 2030 mennessä

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres on kehottanut EU:ta nostamaan vuoden 2030 päästövähennystavoitteensa 55 prosenttiin. Nykytavoite on 40 prosenttia.

Euroopan ulkosuhteista vastaavalle neuvostolle suunnatussa nauhoitetussa lausunnossaan Guterres kehui EU:n ilmastosaavutuksia, muuta totesi samalla, että koko maailma ei ole vielä lähelläkään sitä pistettä, missä voidaan puhua vähähiilisyydestä.

YK:n luotsi kehotti EU:ta irtautumaan hiilivoimatuotannosta ja edistämään verotusta niin, että ansiotulojen sijasta siirrytään verottamaan entistä enemmän hiilen käyttöön liittyvää toimintaa. Guterres haluaa lisäksi lopettaa fossiilisten polttoaineiden kansainvälisen rahoituksen.

- Olemme yhä jäljessä juoksukilpailussa aikaa vastaan. Jokaisen valtion, kaupungin, rahoituslaitoksen ja yrityksen pitäisi omaksua suunnitelmat, joilla siirrytään nettonollapäästöihin vuoteen 2050 mennessä, Antonio Guterres sanoi.

Pääsihteeri Guterresin mukaan meidän on nähtävä nämä suunnitelmat hyvissä ajoin ennen COP26:ta, joka järjestetään vuoden kuluttua Glasgowissa. Erityisesti Pariisin sopimuksen yhteydessä julkistetut kansalliset panostuslupaukset ja pitkän ajan strategiat edellyttävät, että meidän on saavutettava hiilineutraalius.

Lähde: EnergyLiveNews

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Shutterstock

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit