04.09.2018, kello 15.02

Sähköisissä ajoneuvoissa

Eurooppa ylitti miljoonan rajan

Euroopassa on nyt yli miljoona sähköistä ajoneuvoa, kertoo analytiikkayhtiö EV-Volumes. Eurooppa on toinen laaja automarkkina-alue, joka on rikkonut tuon maagisen rajan. Kiina teki sen viime vuonna.

Euroopan sähköautomarkkina kasvoi 42 prosenttia kuluvan vuoden alkupuoliskolla verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. EV-Volumes arvioi, että vahvemman kasvun pullonkaulana ovat yhä saatavuusongelmat. Varastoissa on keskimäärin vain neljän päivän kattavuus.

Euroopan johtava sähköautovaltio ensimmäisellä vuosipuoliskolla 2018 oli Norja, jossa tehtiin 36 500 uutta rekisteröintiä. Norjan johtoasema selittyy pitkälti valtion anteliailla verokannusteilla ja edullisella vesisähköllä.

Potentiaalisilla ostajilla mitattuna Euroopan suurin yksittäinen sähköautomarkkina on kuitenkin Saksa, jossa odotetaan kuluvalle vuodelle 88 500 rekisteröintiä, millä Saksa ohittanee Norjan.

Tanskassa täyssähköautojen myynti kasvoi peräti 134 prosenttia tämän vuoden alkupuoliskolla verrattuna samaan aikaan vuonna 2017. Sen sijaan hybridien myynti kasvoi vain 1,27 prosenttia. Vain muutamissa Euroopan maissa sähköautojen myynti taantui – yksi niistä oli Islanti, jossa koettiin 14 prosentin lasku.

Lähde: energylivenews.com

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Shutterstock

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit