10.08.2015, kello 11.21

Fingrid palkittiin digitalisaation hyödyntämisestä

Kantaverkkoyhtiö Fingrid on saanut Special Achievement in GIS (SAG) –palkinnon Esrin kansainvälisessä käyttäjäkonferenssissa San Diegossa. Palkinto myönnetään vuosittain ansiokkaasti paikkatietoteknologiaa hyödyntäville organisaatioille ympäri maailman.

Fingrid toteutti vuosien 2012–2015 aikana toiminnanohjaus- ja verkkotietojärjestelmän uudistusprojektin, jossa integroitiin yhteen kaikki kantaverkko-omaisuuden elinkaaren hallintaan tarvittavat tietojärjestelmät. Uusi ELVIS-omaisuudenhallintajärjestelmä koostuu yhteensä kahdeksasta toisiinsa integroidusta tuotteesta.

- Kaikista tietojärjestelmistä löytyy aika- ja tekijätietoja, mutta ELVIS-järjestelmäratkaisujen myötä olemme lisänneet paikkatiedot kantaverkkotoiminnan perustietoihin. Ratkaisun avulla pystymme kytkemään Fingridin ydinliiketoimintatiedot paikkaan ja siten esittämään entistä enemmän tietoja kartalla, mikä helpottaa ja tehostaa päätöksentekoa, Fingridin verkkopäällikkö Marcus Stenstrand sanoo.

Fingridin ICT-johtajan Kari Suomisen mukaan palkittu projekti on esimerkki digitalisaation tuomista mahdollisuuksista. Se näkyy muun muassa asiakas- ja palvelutoimittajien kanssa tehtävässä yhteistyössä. Tarjottava tieto on aina saatavilla, palvelu on yhä nopeampaa ja yksilöllisempää ja siinä hyödynnetään monia kanavia.

Kuva:Fingrid

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit