26.08.2015, kello 11.15

Kesäduuni-kampanjan satoa

Fingrid vastuullisin kesäduuni-työnantaja

Kantaverkkoyhtiö Fingrid on voittanut vuoden 2015 Vastuullinen kesäduuni –kilpailun suurten yritysten sarjassa. Fingrid palkittiin työnantajana, joka on kehittänyt ansiokkaasti kesätyötä ja innostanut näin myös muita työnantajia panostamaan laadukkaisiin kesätöihin.

Vuonna 2015 kilpailuun osallistui 85 työnantajaa. Pienten ja keskisuurten sarjassa voittaja oli lastensuojelujärjestö Lasten Kesä ry.

Kilpailu on osa T-Median ja Taloudellisen tiedotustoimisto TATin organisoimaa Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa, jonka tarkoitus on haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Kampanjaan osallistui tänä vuonna 262 työnantajaa.

Kampanjan mukaisia hyvän kesätyön periaatteita ovat muun muassa hyvä hakijakokemus, mielekäs työ sekä perehdytys ja ohjaaminen. Lisäksi oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja –todistus on nähty kesätyön olennaisina elementteinä.

Fingrid sai kiitosta työtehtävien mielekkyydestä ja vastuullisista toimintatavoistaan Vastuullinen kesäduuni –kilpailuun liittyvässä kyselyssä, jossa nuoret kesätyöntekijät antoivat suoraa palautetta työnantajistaan.

Fingridillä kesäduunissa noin 30 nuorta

   Tiina Miettinen

Fingrid tarjosi kesätyöpaikan tänä kesänä noin kolmellekymmenelle nuorelle. Työkokemustaan pääsi kartuttamaan myös neljä 14–17-vuotiasta nuorta, joille tarjottiin kahden viikon työelämään tutustumismahdollisuutta. Kesätöitä tehtiin lähes kaikilla toimipaikoilla ympäri Suomen ja yhtiön kaikissa toiminnoissa tekniikan alan tehtävistä yhtiön hallintoon.

Henkilöstö- ja viestintäjohtaja Tiina Miettisen mukaan nuoret opiskelijat ovat Fingridille tärkeä sidosryhmä. Yhtiö haluaa, että nuoret ovat kiinnostuneet Fingridistä työnantajana myöhemminkin siirtyessään työelämään.

– Siitä syystä olemme katsoneet tärkeäksi huolehtia, että kesätyöt ja siihen liittyvät prosessit hoidetaan ammattimaisesti yhteistyössä esimiesten ja koko työyhteisön kanssa, Miettinen sanoo.

Kuvat: Fingrid

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit