05.08.2015, kello 10.07

TGC-1 –neuvottelut jatkuvat, mutta …

Fortum Fennovoimaan 6,6 prosentilla

Fortum on päättänyt osallistua 6,6 prosentin osuudella Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen. Fortumin osallistuminen toteutetaan Voimaosakeyhtiö SF:n kautta samoilla ehdoilla kuin muillakin suomalaisilla hankkeeseen sitoutuneilla yrityksillä on.

Fortum lähtee Fennovoimaan, vaikka neuvottelut Venäläisen alueellisen energiantuotantoyhtiö TGC-1:n uudelleenjärjestelyistä polkevat paikallaan. Aiemmin Fortum asetti Fennovoima-hankkeeseen osallistumisen ehdoksi näiden neuvottelujen loppuun saattamisen.

Fortumin väliaikainen toimitusjohtaja Timo Karttinen sanoo, että Fortumin osallistumisen myötä Fennovoima-hankkeessa voidaan hyödyntää Fortumin monipuolista ydinvoima-alan asiantuntemusta ja teknistä osaamista ja samalla Fortum saa jatkoa pitkäaikaiselle ja hyvälle yhteistyölle Rosatomin kanssa sekä voi kehittää edelleen myös omaa osaamistaan.

         Timo Karttinen

– Ydinvoiman rakentaminen täysin uudelle paikkakunnalle ei ole ollut tavoitteenamme, koska meillä on Loviisassa kaksi omaa ydinvoimayksikköä ja Fortum omistaa osuudet Olkiluodon yksiköistä, mutta näin Fennovoima-hankkeessa päästään eteenpäin valtioneuvoston hankkeelle asettaman aikataulun puitteissa.

Karttisen mukaan Fennovoima on tärkeä hanke suomalaiselle yhteiskunnalle. Ydinvoima on myös keskeinen osa Fortumin strategiaa ja osaamisaluetta vesivoiman sekä yhdistetyn sähkön ja lämmön tuotannon ohella.

Keskiviikkona myös Outokumpu ja SRV kertoivat lisäävänsä omistustaan Fennovoima- hankkeessa 1,8 prosenttiyksiköllä.

Fortum jatkaa tahollaan TGC-1:n uudelleenjärjestelyä koskevia neuvotteluja Gazprom Energoholding ja Rosatom kanssa. Fortum omistaa 29,5 prosenttia TGC-1:stä.


Kuvat: Fennovoima ja Fortum

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit