17.04.2018, kello 10.50

Pohjoismaiden suurin kokonaistoimitus

Fortum ja S-ryhmä isoon aurinkosähködiiliin

Fortum toimittaa S-ryhmälle aurinkosähköjärjestelmän, joka kattaa noin 40 liikekiinteistöä ympäri Suomen. Kokonaisteholtaan 10 MW:n aurinkosähkötoimitus on tähän mennessä suurin katoille asennettavien aurinkoenergiajärjestelmien kokonaishanke Pohjoismaissa.

Hankkeen suuruutta voi hyvin verrata vuoden 2017 Suomen koko aurinkovoiman tuotantotehoon, joka oli noin 35 MW.

Fortum vastaa hankkeen suunnittelusta ja projektijohtamisesta sekä tarvikehankinnoista. Asennustyön hoitaa ARE 10 asennustiimin voimin. Asennustyöt käynnistyvät keväällä 2018 ja valmistuvat muutamaa uudiskohdetta lukuun ottamatta syksyn 2018 aikana.

- S-ryhmän tavoitteena on tuottaa omalla uusiutuvalla energialla 80 prosenttia käyttämästään sähköstä vuonna 2025. Ryhmän toimipaikkojen sähkönkulutus on huipussaan juuri kesällä, kun aurinko paistaa pisimpään ja tehokkaimmin. Parhaimmillaan toimipaikka voi tuolloin tuottaa aurinkoenergialla jopa 100 prosenttia kiinteistön käyttämästä sähköstä, toimitusjohtaja Mikko Halonen S-voimalta sanoo.

Fortumilla on kokemusta suurten aurinkovoimalaprojektien toteuttamisesta muun muassa Intiasta, jossa yhtiön aurinkovoimaloiden yhteisteho on suunnilleen 185 MW.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Fortum 

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit